Monday, January 31, 2011

Kenapa Aku Begini?

Assalamualaikum...

Pertama sekali aku berharap pelajar2 malaysia di Mesir berada dalam keadaan selamat semuanya..
janganlah berlaku perkara2 yang tidak diingini kepada mereka..
sentiasalah berdoa kesejahteraan ke atas mereka..

Setiap manusia takkan pernah lari dengan masalah... begitu juga aku... aku sendiri tahu manusia itu berbeza-beza.. dan setiap dugaan yg akan ditempuhi juga berbeza..

apabila aku mempunyai masalah sebesar hama.. aku akan membuatnya menjadi sebesar gajah.. aku sendiri tak boleh nak take it esay sesuatu perkara..
kawan aku selalu cakap..
"Janganlah ambil serius sangat!"
"Kenapa kau takut sangat?"
"Take it easy!"
aku cuba dengar kata-kata mereka namun ia sedikit pun tak berhasil..
malah ia bagaikan menjadi satu beban buat aku..
sehinggakan kepala aku jadi pusing memikirkan hal ini..
aku bagaikan hilang kekuatan..
Adakah aku tak cukup kuat untuk harungi semua masalah yg membelenggu?
Kenapa aku begini?
kenapa aku tak mampu untuk berfikiran easy minded seperti orang lain..
kenapa??
kadang2 berkata2 itu sungguh mudah tanpa merasainya terlebih dahulu..
aku pun tak mahu berperasaan sebegitu..

Assalamualaikum..

p/s: bila sorang2 macam ni.. terlalu byk perkara yg ingin diluahkan... legakah aku?

6 comments:

mr.syazwan said...

eh napa ni?

jgn bersedih k

tenang bawak bersabar..

setiap masalah ada jalan penyelesaiannya

ingat tu..

bertemulah rakan or sesiapa yg anda rasa serasi untuk kongsikan semua ini

insyALLAH semua akan lancar

^_^

Cap Api said...

thanks mr. syazwan..

entah r.. klu berkongsi nnt hanya digelakkn saja..

hamzah ian said...

smoga pelajat kat mesir selamat semuanya

Eazy Izzuddin said...

eh kenapa kah?
juz be strong k
;)

Brilliant Marjan said...

jika nak luah mslh, carilah org yg benar2 boleh dibuat pendengar..

"org hanya nak ambil tahu tp bukan benar2 nak ambil tahu..."

~paling tidak pun istighfar byk2..ada sebab kita diuji

'AQILAH said...

yela, kadang-kadang terpakse simpan risau sendiri sebb tak de orang boleh faham...