Friday, February 12, 2010

terlepas baru tersedar

Assalamualaikum..

Begitu lama blog aku dibiarkan begitu saja..
kesibukan waktu membataskan jemariku..
untuk menulis diblog aku ini..

Selama aku xupdate blog ni..
macam2 perkara yg berlaku..
biasalah hidup manusia..
kalau tiada ujian dan cabaran..
pasti bosan..
lgpn Allah memberi ujian pada hambanya..
mengikut kemampuan mereka..

pagi tadi sebelum start bercuti mid sem..
aku ada test calculus..
aku ni xsuke study last2 minutes..
study awal minutes pun tak..
maksudnya aku ni mlas..
tp klu calculus aku ske..
sebab aku perlu mencari jawapan tanpa..
memerlukan pemikiran yg kuat..
tak perlu hafal2 ayat just formula..

tapi..
setelah usaha aku study sampai kul 2pagi..
aku pn jawablah test..
ada lima soalan..
setiap soalan tu ada anak-anak masing..
dan soalan plg byk markah adalah soalan nmbr 4..
dan aku totally wronged...
aku tersedar selepas terlepas hantar..
kecewakah aku.. wajib..

sampai dlm bas aku masih memikirkan perkara itu..
mungkin ada hikmah disebalik kesalahan itu..
ok abis bab tu..

sekarang aku masuk bab pengetahuan am..
aku hari-hari beli suratkhabar..
tak kiralah kadang-kadang kosmo, metro, bharian or utusan..
sinar harian ayah aku akan beli dirumah.. heheh..

berita paling membosankan aku adalah bahagian dlm negara..
negara kita ini..
berita yg sama akan diulang sampai 3 hingga 4 kali..
dari ari isnin sampailah ari kamis..
berita tujelah..
contohnya kes liwat saiful-anwar..
ok mgkn sebab sdg dibicarakan..
so org nk tahu perkembangan..
ok tulis r ttg tu..
tp xyah asyik2 jd mgkn dpn..
aku jd naik fed up tgk ari2..
walhal byk lg berita yg menarik..

nanti kalaau tanya budak2 ttg pengetaahuan am..
jawapan dorang mesti kes anwar dgn saiful tu..
sebab tu yg dorang dok baca hari2..

okaylah..
aku rase mulutku dah sangap..
sangap dalam bahasa johor menguap..
dlm bahasa aku sangap tu ketagih..
malaysia ni byk sangat loghat..
tp best gak..
sebab boleh nganjing2 member..
hehehe...

selamat malam..
assalamualaikum..

6 comments:

'AQILAH said...

aahla, kawan aku pelik bila aku ckp sangap...haha

Cap Api said...

mula2 aku pun rasa semacam bila kawan perempuan aku ckp sangap.. hahah..

GhOsToNe said...

betoi2!

byk loght sgt besh!

Cap Api said...

bgs gak blaja byk loghat ni.. xde bosan sgt dgr bahasa baku..

hans said...

hahahaha
betul2

mR.sYaH said...

aku setuju..
mcm2 ada..