Saturday, May 15, 2010

Best juga tengok drama melayu ni..

Assalamualaikum..

pejam celik pejam celik..
dah seminggu dah cuti sem aku berlalu..
dah lama aku x menonton tv ni..
arini ingat nak tgk hindustan kat tv3..
bila bukak je aku dah tgk citer 2..
tv3 ni suka sgt mengulang citer sama..
aku rasa byk lagi citer hindustan baru..
pastu aku pn tukar channel astro..
astro prima..

drama melayu..
bkn drama bersiri..
tapi mmg drama 2 jam...
aku bkn r minat sgt tgk drma melayu..
tapi drama tadi kira best jugaklah..
tajuk dia SALAM TERAKHIR..
lakonan Zul huzaimie, intan azura dan memey..

citernya berkisar ttg halim(zul) seorang peguam..
adik dia iman(xknal) mati dihukum gamntung sebab dadah..
dia tak berjaya membela adik dia..
ayah dia marah sgt dan menuduh dadah tu dia yg punya..
sejak tu.. lima tahun dia tak balik..
mak dia buta sebab rindukan sgt anak-anak lelaki dia..

akhirnya halim nak kahwin dgn ika(intan)..
dia balik nak tgk mak dn keluarganya..
dia just dpt berhubung dgn adik dia(memey)
pd hari perkahwinan dia..
dia balik umah nak serahkan surat iman pd ayah dia..
bila ayah dia nampak dia trus terajang..
babak2 masa nilah aku agak touching skit..
ending dia halim ni meninggal..
rupa-rupanya dia ni ada barah otak..

lagu tema citer ni semua lagu sudirman..
dahlah aku ske lagu2 ni..

kadang2 best juga layan drama melayu..
selama ni aku asyik tgk drama jepun dgn korea jer..
skang aku dgr citer adamaya best..
best sgt ker??

Assalamualaikum..

3 comments:

'AQILAH said...

best...enjoy je dan rasa sweet :)

Jantan Keparat said...

besh kew??
x smpat mau tgk!

Cap Api said...

Aqilah: leh tgk ni..

JK: best gak..
astro slalu ulang tyg..