Monday, December 27, 2010

Aku tak ingin begitu

Assalamualaikum..

sudah lama aku biarkan blog ni macam tu jer..
jadi bila dah setiap malam jadi macam burung hantu terdetik akhirnya tuk mengupdate blog ni..
aku sekarang sedang menghabiskan sisa2 cuti sem yg masih ada..
minggu depan sem baru akan bermula..

kali ni aku ingin lakukan perubahan pada diri aku..
sampai bila aku mahu berada di takuk lama..
masih memilih jalan yg selamat..
kali ini aku mesti bersungguh-sungguh untuk berubah..
sudah 3 sem aku tidak berjaya mendapatkan dean list..

jadi sem depan aku berazam tuk mendapatkan dean list..
klu boleh dalam 6 sem itu cukuplah sekali tuk aku merasainya..
untuk berjaya bukannya mudah..
kita perlu merasakan kesusahannya untuk memperolehi kesenangan..

biar kita rasa terseksa dahulu..
kerana kemudia kita akan merasai kenikmatannya..
aku tak mahu jadi seperti dulu..
aku mahu jadi manusia baru..
punya prinsip dan kekuatan..
aku xmahu menjadi penurut saja..
aku mahu jadi pembimbing..

aku harap kesungguhan aku tidak akan pudar..
aku perlukan semangat utk berjaya..
sebab aku ni mmg banyak kali hangat2 tahi ayam..
jadi aku kena buktikan yg aku serius dalam pelajaran..
aku mahu jadi jurutera yg berjaya..
dan inilah pilihanku...

aku tak mahu jadi manusia copy paste lagi... aku tak ingin begitu lagi..
aku ingin melakukan dgn usaha sendiri..
biarlah aku gagal kerana gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya..
kegagalan itu yg akan menjadi pendorong serta kekuatan utk meperolehi kejayaan..

so, please don't give up..!
fighting!

Assalamualaikum..

2 comments:

Adie Waridi said...

yeah..never give up...kalau dah try tapi gagal, teruskan mencuba..selagi kita tidak mencuba selagi itu kita tidak tahu tahap kemampuan dirikita

Eazy Izzuddin said...

never give..
berusaha n tawakal
;)