Saturday, June 6, 2009

Kenanganku..

Sekarang aku dah 18 tahun..
Kalau ikut syarat kat negara kita ni..
kire cukup umurlah..
Skang menunggu utk sambung pengajianku.. di UiTM.

MySpace

jadi pergi sane xsmpi sebulan lg..
jadi aku tanam anggur dulu..
bagi lebat lagi..
otak pn dah blank skarg..
sebab byk msk angin..
kena polish balik.. MySpace

Bila memikirkan melangkah ke U ni..
aku mula diimbau kenangan zaman persekolahan..
Zaman yg rasenye aku gembira dan happy terlebih..
aku hanyut dalam meniti zaman remajaku..
kenangan itu mula mengusik tangkai hatiku..(ayat pe aku gune nih??)

Aku bersekolah sampai 5 buah sekolah..
Semuanya meninggalkan kesan bagi akulah..
Dan yg palingnyer mase aku kt
Smka dan smtk...
Dimana aku belajar erti perhubungan..
hubungan antara guru, rakan2, warden dan seangkatannya..
aku mula duduk asrama mase form 1.
mula2 msk aku takut kena buli..
mase tu aku kecik jer..
msk2 jumpe bdk form 6..
besar2 plak tu..
Rupenyer sekolah bdk baik2 gak..
Ada yg kena gak.. tapi aku xlah..
Mgkn sbb aku ni bdk baik dan skema skit (skit jer)
dan hari2 itu berlalu smpi aku form 3..
Selepas tu aku teruskan perjuangan aku di SMTK..
disana aku belajar erti persahabatan..
tiada difikiran aku buli2 lg..
Aku ni jenis pendiam budaknyer..
selagi org xtegur selagi tu aku xckp ape2..
Tapi aku boleh sesuaikan diri..
dan member pn ramai..
xkirelah laki ke pompuan..
semua ske member dgn aku..
dan hari2 berlalu sampailah aku abis SPM..

Sehingga skarg..
Aku masih berhubung dgn dorang..
aku ni bkn kaki handphone...
jd aku gunakan kemudahan myspace..
utk berhubung..
kadangkala rase nk ulang balik..
tapi kiter xleh pandang kebelakang tapi terus menuju kehadapan..

Gambar2 mase skolah plak dah terhapus..
Abang aku gi format plak komputer ni..
Abis semua gambar..
tapi memori dalam otak aku masih lagi ber4fungsi..
melainkan ku hilang ingatan...

MySpace MySpace

MySpace MySpace






5 comments:

cik lubakpink said...

msuk uitm mne?

course ape?

NuR said...

semoga bersemangat utk menimba ilmu di menara gading... caiyok2

Cap Api said...

Kt UiTM Jengka.. Course kejuruteraan awam..

terima kasih nur..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

masuk Univ, pandai jaga diri sudah.. welcome to campus life!!

epullani said...

kenangan skola mmg bes..
n melangkah masuk ke U pon lg best...
semoga penghijrahan terbaru akan membawa makna paling besar buat kamu...

by da way thanx sudi flow blog saye ye...